صحیح بخاری
در صحیح بخاری به عدم فرمانپذیری صحابه و مخصوصاً بعضی از همسران پیامبر صلیاللهعلیهوآله از سخنان و دستورات حضرت، بارها اشاره شده است. یکی از این موارد را در کلیپ مشاهده کنید.
وهابیون با اتهام زنی به شیعه مدعیاند، ولایت تکوینی که شیعیان به آن اعتقاد دارند، دروغی بزرگ و ادعایی باطل است؛ اما با بررسی در منابع معتبر اهلسنت مشخص میشود که همانند ولایت تکوینی در اعتقادات اهلسنت نیز وجود دارد. محمد بن اسماعیل بخاری در کتابش، حدیثی را بیان کرده که مشهور به «حدیث قرب نوافل»
در دانشگاهی در مراکش، پایان نامهای درباره خرافاتی که در صحیح بخاری وارد شده، دفاع شده و جنجالی در جهان عرب به راه انداخته است؛ اهل سنت انتقاد به صحیح بخاری را برنمیتابند؛ این کتاب را هالهای از قداست فرا گرفته و کمتر کسی در صحّت احادیث آن و جرح راویانش جرأت تردید داشته و معتقدند راویان احادیثِ صحیح بخاری و مسلم، از هرگونه عیب و نقص و انتقاد مبرا هستند.
مسئله بعثت رسول خدا (ص) یکی از مهمترین مناسبتهای اسلامی است. آنچه در این قضیه مهم است، نحوهی ابلاغ از جانب خدای رحمان است. وهابیون با استناد به روایت صحیح بخاری، از ترس و خوف حضرت در هنگام نزول مَلک یاد میکنند ولی در حقیقت این روایت با آیات قرآن در تضاد کامل است و ریشه در تحریف دارد.
یکی از تهمتهایی که به امهات مؤمنین زده شده است، تهمت عمل منافی عفت است. بعضی از وهابیون معتقدند، شیعیان به جناب عایشه تهمت آشکار میزنند، در حالی که شیعیان امهات مؤمنین را منزه از این اعمال میدانند؛ ولی متأسفانه بخاری محدث مشهور اهل سنت این عمل را از جانب پدر و مادر عایشه مورد تأیید میداند.
ادعای افضلیت ابوبکر بر سایر مسلمانان، ادعایی واهی است که از جانب مفتیهای وهابی و متعصبین مطرح میشود. با بررسی منابع معتبر تاریخی و حدیثی، خلاف این ادعا اثبات میشود. زیرا ابوبکر در سخنانش به عدم برتری و شایستگی خود اذعان کرده است. همچنین خلیفه دوم اهل سنت نیز، انتخاب او را به عنوان خلیفه، امری ناگهانی و باعث پشیمانی دانست.
کتاب صحیح بخاری به عنوان معتبرترین کتاب حدیثی و روایی نزد اهل سنت شناخته میشود. با بررسی راویان این کتاب، متوجه عدم نقل حدیث از اهل بیت (ع) و نقل حدیث از نواصب میشویم. وجود راویانی که پرونده سیاه آنان در دشمنی با اهل بیت (ع) به وضوح مشخص است، در این کتاب، نشاندهندهی گرایش به ناصبیگری در محمد بن اسماعیل بخاری است.
بخاری با تحریف نحوهی ابلاغ رسالت به نبی اکرم (ص) در روایتی به نقل از عایشه از بیاطلاعی حضرت، به این امر مهم اذعان میکند. در حالی که قرآن به عهد و پیمان محکمی که از جانب خدای رحمان از انبیاء الهی گرفته شده است، اشاره میکند.
وحی و ابلاغ رسالت بر انبیای الهی به نحوهای بوده که هیچگونه خوف و ترس و واهمهای در دل پیامبران ایجاد نمیکرد. اما در صحیح بخاری با اشاره به اتفاقات عجیب و غریب از نحوه بعثت رسول اکرم (ص) مطالبی را بیان میکند که با روح رسالت و هدف پروردگار عالم در تضاد و تناقض آشکار است. بخاری از عایشه مطالبی نقل کرده که در حقیقت با منطق رسالت و روح نبوت و ظاهر آیات قرآن در تضاد و تناقض است.
صحیح بخاری یکی از کتابهای حدیث و جزء صحاح ستّه اهل سنت است. این کتاب معتبرترین کتاب حدیث نزد اهل سنت محسوب میشود و در احتجاج با اهل سنت، میتوان به روایات این کتاب احتجاج کرد و آنان به تبعیت از علمای خود، روایات این کتاب را صحیح شمرده و قبول میکنند؛ حتی وهابیون نیز ادعای پذیرش تمام احادیث صحیحین را دارند.
صحیح بخاری معتبرترین کتاب حدیث، نزد اهل سنت است و در احتجاج با آنان میتوان به روایات این کتاب احتجاج کرد، ولی ایرادات بسیاری بر این کتاب توسط علمای اهل سنت مطرح شده است. همچنین در این کتاب، از منافق و خوارج حدیث نقل شده ولی از اهل بیت (ع) روایت چندانی نیست. از امام صادق تا امام عسکری (علیهماالسلام) که همعصر مؤلفش بودند نیز روایت نشده است.
اهل سنت اعتقاد دارند، تکتف یا تکفیر و قبض، سنت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) بوده و با استناد به صحیح بخاری، از صحت اعتقاد خود اطمینان دارند. با بررسی روایت تکتف در صحیح بخاری، تضعیف آن مشخص میشود و در نتیجه، عمل به تکتف از اساس رد میشود.
هیچ عالم حدیثی معصوم نبوده و هر آنچه را که از روایات در کتابش نقل میکند باید بررسی سندی شود، و این فرقی بین علمای شیعه و اهل سنت ندارد، از این رو نباید در مورد کتابهای روایی، غلو کرد و مدعی شد که بعد از قرآن تنها این کتاب صحیح است و بقیه مشکل دارند.
رسول مکرم اسلام (صلیاللهعلیهوآله) همواره جایگاه والایی در میان مسلمانان دارند. این امر باعث شده است تا مسلمانان هنگام درخواست حاجات خود، نه تنها ایشان را واسطه در محضر پروردگار بدانند، بلکه ایشان را مجرای فیض الهی بدانند و از شخص پیامبر درخواست برطرف شدن مشکلاتشان را بکنند.