وهابیت

بررسي روايت تولد اميرالمومنين (ع) در کعبه
10/24/1403 - 11:27

ولادت امیرالمومنین (ع) در کعبه یکی از فضائل و کرامات حضرت است که نه قبل از ولادت ایشان و نه بعد از وجود مقدسشان، نصیب هیچ یک از انسان‌های روی زمین نشده است. حاکم نیشابوری محدث مشهور اهل سنت، به تواتر خبر تولد امیرالمؤمنین (ع) در کعبه اشاره کرده است و ابن تیمیه نیز مخالفت با تواتر را نشانه‌ی کفر انکار کنندگان آن می‌داند.

آيا تولد اميرالمؤمنين (ع) در كنار بتها فضيلت است؟ (قسمت سوم)
10/24/1403 - 11:25

کعبه به عنوان قبله مسلمانان از اهمیت ویژه‌‌ ای برخوردار است و از این مکان به عنوان اولین مکان برای عبادت یاد شده است. وهابیون معتقدند به دلیل حضور بتها درون کعبه، تولد امیرالمؤمنین (ع) در این مکان مهم نیست؛ زیرا آن زمان تنها یک بتکده بوده است؛ در حالی که پیامبر اکرم (ص) با وجود همین بتها قبل فتح مکه به طواف دور این خانه پرداخته‌ اند.

آيا تولد اميرالمومنين (ع) در كنار بت ها فضيلت است؟ (قسمت چهارم)
10/24/1403 - 11:23

خانه کعبه به عنوان قبله مسلمانان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از این مکان به عنوان اولین مکان برای عبادت یاد شده است. اما وهابیون معتقدند به دلیل حضور بتها در درون کعبه، تولد امیرالمؤمنین (ع) در این مکان از اهمیتی برخوردار نیست. چرا که این مکان بتکده بود. این ادعا در حالی بیان می‌شود که علمای اهل سنت ازجمله آلوسی، میلاد حضرت در کعبه را یک فضیلت بی‌نظیر می‌داند.

دفن شبانه
08/24/1403 - 09:13

از علمای اهل سنت انتظار نمی‌رود که ماجرای هجوم به خانه حضرت زهرا(س) را شبیه شیعیان نقل کنند یا بپذیرند، اما برای اثبات این واقعه از کتب اهل‌سنت، می‌توان ابتدا گزارشاتی که تصمیم به هتک حرمت و قسم به آن را تصریح کرده‌اند، بیان کرد؛ سپس با بیان پشیمانی ابوبکر و اعتراف به این قضیه، اثبات آن را تقویت کرد. البته برخی از علمای اهل‌سنت، وقوع این حادثه را پذیرفته‌اند.

قبرستان
07/02/1403 - 07:42

برخلاف نظر عموم مسلمانان که تلقین میت را مجاز و مفید برای مرده می‌دانند، بزرگان معاصر وهابی این عمل را بدعت می‌دانند که در پاسخ به اشکال آنان می‌توان گفت که گروهی از صحابه ازجمله ابوامامه و واثله و دیگر مسلمانان، به تلقین میت عمل کردند؛ مردم شام، مردم مدینه، خراسان و قرطبه، از صدر اسلام تاکنون بر این سنت پایبند بودند و طبق نقل ابن‌تیمیه، پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله آن را انجام داده و به امتش دستور انجام آن را داده است.

قبرستان
07/01/1403 - 08:10

برخلاف نظر عموم مسلمانان که تلقین میت را مجاز و مفید برای مرده می‌دانند، بزرگان معاصر وهابی، این عمل را به علت بی‌فایده بودن، ممنوع می‌دانند. در پاسخ به اشکال آنان باید گفت که این اشکال، ناشی از اعتقادشان به نشنیدن مردگان است، در حالی که اهل‌سنت مطابق احادیث صحیحشان معتقدند که مرده صدای کفش تشییع‌کنندگان را نیز می‌شنود. بنابراین، علمای اهل سنت شنیدن را منوط به روح می‌دانند نه جسم و لذا اصرار به فایده داشتن تلقین برای مرده دارند.

برتری شب میلاد رسول خدا(ص) از شب قدر
06/28/1403 - 14:08

آخرین فرستاده‌ی خدا حضرت محمد مصطفی (صلی‌الله‌علیه‌وآله)، برترین رسول الهی است که با میلاد پر از خیر و برکتش سبب شد تا پرده‌های جهالت از بین برود و نور رحمت الهی بر عالم هستی بتابد. هر سال مسلمانان، به شکرانه‌ی نعمت عظیم میلاد نبی اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) با برگزاری جشن و سرور در کشورهای اسلامی، این روز را گرامی می‌دارند.

بهار وحدت با میلاد پیامبر رحمت
06/28/1403 - 14:06

اهل سنت برخلاف وهابیت از دیرباز تاکنون، با برگزاری مجالس گرامیداشت ولادت باسعادت پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) ارادت خود را به رسول گرامی اسلام ابراز می‌دارند. بنا بر اعتقادات علمای اهل سنت که ریشه در احادیث و سیره بزرگان این مذهب دارد، گرامیداشت شب و روز میلاد رسول خدا، مستند قرآنی دارد. علمای مشهور اهل سنت، روز ولادت حضرت خاتم الانبیاء (صلی‌الله‌علیه‌وآله) را روز عید و جشن و شادی می‌دانند.

وادی السلام
06/28/1403 - 08:17

برخلاف نظر عموم مسلمانان که تلقین میت را مجاز و مفید برای مرده می‌دانند، بزرگان معاصر وهابی، این عمل را بدعت خوانده و حدیث نقل شده در این زمینه را جعلی می‌دانند. در پاسخ به اشکال آنان می‌توان گفت که نمی‌توان بدون دلیل، روایتی را ساختگی نامید. این حدیث طبق قاعده‌ای در علوم حدیث، صحیح و حتی متواتر دانسته می‌شود.

قبرستان
06/28/1403 - 07:42

برخلاف نظر عموم مسلمانان که تلقین میت را مجاز و مفید برای مرده می‌دانند، بزرگان معاصر وهابی، این عمل را بدعت خوانده و حدیث نقل شده در این زمینه را جعلی می‌دانند؛ در پاسخ به اشکال آنان می‌توان گفت که نمی‌توان بدون دلیل روایتی را ساختگی نامید؛ این حدیث مورد تأیید علمایی مانند ابن‌حجر، ملاعلی قاری، ابن‌ملقن است و سند آن را حسن و بدون مشکل می‌دانند؛ چنین حدیثی را نمی‌توان جعلی خواند.

قبر
06/28/1403 - 07:31

تلقین میت، یکی از اعمالی است که معمولاً مسلمانان پس از دفن مرده در قبر انجام می‌دهند و علمای مذاهب فقهی اهل‌سنت بر جواز یا استحباب این عمل اتفاق نظر دارند؛ حتی از افرادی مانند ابن‌‌قیم جوزیه، شاگرد ابن‌تیمیه و شنقیطی از بزرگان معاصر وهابی نیز جواز تلقین میت نقل شده است، ولی وهابیان معاصر، بر خلاف نظر آنان تلقین میت بعد از دفن را بدعت می‌دانند.

قبرستان حجون
06/22/1403 - 13:07

تلقین میت، یکی از اعمالی است که معمولاً مسلمانان پس از دفن مرده در قبر انجام می‌دهند؛ علمای مذاهب فقهی اهل‌سنت بر جواز یا استحباب این عمل اتفاق دارند؛ حتی از افرادی مانند محمد بن عبدالوهاب که وهابیان آیین خود را از او گرفته‌اند نیز جواز این عمل نقل شده است؛ ولی وهابیان معاصر، تلقین میت بعد از دفن را بر خلاف نظر بنیان‌گذار خود، بدعت می‌دانند.

قبر
06/22/1403 - 10:24

تلقین میت، یکی از اعمالی است که معمولاً مسلمانان پس از دفن مرده در قبر انجام می‌دهند؛ علمای مذاهب فقهی اهل‌سنت بر جواز یا استحباب این عمل اتفاق دارند؛ حتی از افرادی مانند ابن‌تیمیه که وهابیان خود را به او منتسب می‌کنند نیز منع این عمل نقل نشده است، ولی وهابیان معاصر، تلقین میت بعد از دفن را بر خلاف نظر ابن‌تیمیه بدعت می‌دانند.

بن عثیمین
06/17/1403 - 06:53

وهابیون در بسیاری از مسائل، عقایدی متناقض دارند؛ از جمله آن عقاید، ادعای سلفی بودن و سلف‌گرایی آنان و تضاد با اعتقادشان در ظاهرگرایی است؛ وهابیان مدعی هستند که فهم صحابه و مسلمانان صدر اسلام، از معارف اسلامی و متون دینی، فهم برتر است و تفسیری غیر از تفسیر صحابه، تابعین و تابعین تابعین، معتبر نیست؛ ولی در کتاب‌های خود اعتراف می‌کنند که در برخی عبارات قرآنی، تفسیری غیر از تفسیر سلف را پذیرفته‌اند و آنان اولین افرادی هستند که چنین نظری داده‌اند.

الصفحات