مقدمه اديان و تمدنها دين شناسي
با اين كه ما اسلام را تنها آيين رسمي خداوند در اين زمان مي دانيم ولي معتقديم بايد با پيروان مذاهب آسماني ديگر «همزيستي مسالمت آميز» داشته باشيم، خواه در كشورهاي اسلامي زندگي كنند خواه در بيرون آن، مگر كساني از آنها كه در مقام مبارزه با اسلام و مسلمين بر آيند: «لاينهاكم الله عن الذين لم يقاتلوكم في الدين و لم يخرجوكم من دياركم ان تبروهم و تقسطوا اليهم ان الله يحب المقسطين، خدا شما را از نيكي كردن و رعايت عدالت نسبت به كساني كه به خاطر دين با شما پيكار نكردند و شما را از خانه و وطنتان بيرون نراندند، نهي نمي كند، زيرا خداوند عدالت پيشگان را دوست دارد». [1] .
ما معتقديم: با بحثهاي منطقي مي توان حقيقت اسلام و تعليمات آن را براي ساير مردان جهان، تبيين و آشكار كرد، و جاذبه اسلام را به قدري قوي مي دانيم كه اگر به خوبي تبيين گردد، گروههاي زيادي را به خود متوجه خواهد ساخت، به خصوص در دنياي امروز كه گوش شنوا براي شنيدن پيام اسلام، بسيار است.
به همين دليل ما معتقديم: نبايد اسلام را از طريق جبر و فشار به ديگران تحميل كرد: «لا اكراه في الدين قد تبين الرشد من الغي، در قبول دين اكراهي نيست زيرا راه درست از نادرست آشكار شده است ». [2] ما معتقديم: عمل كردن مسلمين به دستورهاي جامع اسلام مي تواند عامل ديگري براي معرفي اسلام باشد پس حاجتي به اجبار و تحميل نيست.
پاورقي ها: -------------------------------------------------------
[1] سوره ممتحنه، آيه 8.
[2] سوره بقره، آيه 256.