وضعیت مسلمانان در آمریکا
پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب_ کوکب بانوی تازه مسلمان، از وضعیت مسلمانان در آمریکا میگوید:
«من به عنوان بانوی مسلمان در آمریکا به راحتی زندگی میکنم و با حجاب اسلامی شغل مناسبی دارم. وقتی مردها میخواهند به من دست بدهند، با لبخندی میگویم که من از نظر دینی از دست دادن معذورم و این را به حساب یک رفتار غیر دوستانه نگذارید، آنها هم قبول میکنند. بعد از حادثه یازده سپتامبر برخی به مسلمانان توهین میکردند، اما بعد از مدتی اوضاع به حالت اولیه بازگشت. گاهی برخی از آمریکاییها تعجب میکنند که من آمریکایی هستم و مسلمان.
بیست سال پیش در آمریکا تعداد کمی مسلمان بود اما الآن جمعیت آنها بسیار گسترده تر شده است. الآن به راحتی غذای حلال میتوان تهیه کرد. مساجد و رستورانهای اسلامی وجود دارد. من خودم اسلام را از یک عربی که انگلیسی میدانست، یاد گرفتم. ولی اکنون منابع اسلامی به زبان انگلیسی فراوان است و من برای تازه مسلمانان منابع اسلامی تدریس میکنم. الآن اشتیاق به فهمیدن اسلام علیرغم تبلیغات سوء رسانهها زیاد است. بسیاری راجع به اسلام سؤال دارند و در جستجوی جواب آنها به مؤسسات اسلامی مراجعه میکنند.
من به تربیت اسلامی فرزندانم اهتمام زیادی دارم. بچهها وقتی وارد دبیرستان میشوند، تربیتشان سخت میشود. من سعی میکنم بدانم که فرزندانم با چه کسانی و به چه جاهایی میروند. با آنها بسیار گرم و صمیمی هستم. من از اینکه مسلمان هستم بسیار خوشحالم.»
خوب است گزارشی از وضعیت مسلمانان در آمریکا ارائه شود:
فعالیتهای مسلمانان:
بر خلاف فشارهای وارده به مهاجران و شهروندان مسلمان مقیم آمریکا، پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001، فعالیت سیاسی و غرور اجتماعی مسلمانان مقیم آمریکا در چهار سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. نظرسنجی «بنگاه زاگبی» از فعالیت گروه مسلمانان که مدت کمی بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر انجام شد، نشان داد که مسلمانان یک گروه فعال سیاسی بودند؛ به گونهای که 95 درصد آنان در انتخابات ملی نامنویسی کرده و 88 درصد در صندوقهای اخذ آرا حضور داشتهاند. مطابق این نظرسنجی، هویت اسلامی مسلمانان، بزرگترین عامل در فعالیت سیاسی این گروه در آمریکا میباشد.
علیرغم تصویرهای منفی و مخدوشی که در سالهای اخیر از مسلمانان در آمریکا، ترسیم شده است، طبق نظرسنجی زاگبی، اکثریت بزرگ مسلمانان عقیده دارند که وضع کنونی، بهترین موقعیت برای گسترش اسلام در آمریکا میباشد. همین نظرسنجی نشان میدهد که یک گرایش قوی میان مسلمانان برای وحدت اسلامی به وجود آمده است و این در تشکلهای سیاسی، مدنی، فرهنگی علمی و اجتماعی مسلمانان و سازمانهای وابسته به آنها، آشکار است.
نظرسنجیهای متعدد بنگاه زاگبی در سالهای اخیر نشان میدهد که سه چهارم (75 درصد) از مسلمانان آمریکا در امور خیریه و صدقات شرکت داشته و ماهیانه و سالیانه، مبلغ معینی در حمایت از این مراکز پرداخت مینمایند. 45 درصد مسلمانان آمریکا اظهارنظر کردهاند که به طریقی، به طور داوطلبانه و بدون دریافت حقوق و مزد، در کارهای اجتماعی و عمرانی مسلمانان شرکت دارند. همین نظرسنجیها نشان میدهد که مجموعه بزرگی از مسلمانان مقیم آمریکا در حدود 33 درصد تا 38 درصدد بر این باورند که ایالت متحده، علیه اسلام و نه علیه تروریسم مبارزه میکند. یک نظرسنجی دیگر از بنگاه زاگبی نشان میدهد 29 درصد مسلمانان آمریکا، در نماز جمعه مساجد و مراکز اسلامی محل سکونت خود شرکت دارند و 25 درصد نیز، بیش از یک بار در هفته، در جلسات مساجد و مراکز اسلامی حضور مییابند.
مساجد مسلمانان آمریکا
در تاریخ یکم اوت 2005، روزنامه واشنگتن پست، در گزارش مفصلی راجع به فعالیت مساجد و مراکز اسلامی دو ایالت مجاور پایتخت آمریکا (ویرجینیا و مریلند) از افزایش تعداد مساجد جدید بزرگ که هر کدام بین 2 تا 3 میلیون دلار هزینه داشتهاند، خبر داد. بیش از 300 هزار مسلمان آمریکایی، در حومه واشنگتن زندگی میکنند و هر یک از مساجد جدیدالتأسیس این منطقه، ظرفیت عبادت بیش از یک هزار نفر را در یک زمان دارا میباشد.
دیدگاههای مردم آمریکا در قبال اسلام
دریک نظر سنجی سال 2009، 48 درصد آمریکائیان در برابر 41 درصد، دیدگاه نامطلوب و نامساعدی نسبت به اسلام دارند که نامطلوبترین میزان در نظرسنجیهای خبری «ای بی سی نیوز» و روزنامه «واشینگتن پست» از سال 2001 تا کنون میباشد. 29 درصد از مردم بر این باورند که اسلام خشونت علیه غیر مسلمانان را ترویج و تشویق میکند- که اندکی این درصد از بالاترین میزان خود کاهش یافته، اما دو برابر درصدی است که در سال 2002 بود. ناآشنایی یکی از عوامل اصلی در این دیدگاهها است. 55 درصد از مردم آمریکا اذعان کردهاند که درک درستی از اسلام ندارند و حدود 53 درصد نیز شخصاً فرد مسلمانی را نمیشناسند. افرادی که ادعا کردهاند که اسلام را میشناسند و یا با یک فرد مسلمان آشنایی دارند دیدگاههای مثبتتری نسبت به این مذهب دارند.
اما عوامل دیگری نیز در این دیدگاههای منفی نقش دارند، و دیدگاههای مطلوب و مساعد از اسلام بهبود نیافتهاند حتی اگرچه آشنایی تا اندازه کمی پیشرفت داشته است. 81 درصد از آمریکائیان شرکتکننده در این نظرسنجی تلاش اوباما برای بهبود روابط ایالات متحده با کشورهای مسلمان را مهم خواندهاند و 46 درصد از همین افراد، بهبودی رابطه با جهان اسلام را «بسیار مهم» قلمداد کردهاند، در حالی که 20% افراد مورد نظرسنجی شده، معتقدند که اوباما در جهت گسترش روابط با کشورهای مسلمان، زیادهروی خواهد کرد و در این زمینه ابراز نگرانی میکنند، اغلب معتقدند که تلاش زیادی میکند و 65 درصد نیز انتظار دارند که وی به درستی این مسئله را مدیریت میکند. 65 درصد مسیحیان تبشیری دیدگاه نامطلوب و نامساعدی از اسلام دارند؛ در حالی که این میزان در میان سایر آمریکائیان 43 درصد است.40 درصد مسیحیان سفیدپوست تبشیری فکر میکنند که خط فکری اسلام خشونت را ترویج و تشویق میکند؛ در حالی که 26 درصد سایر آمریکاییها چنین دیدگاهی دارند.
منبع: مؤسسه چشم انداز توسعه و امنیت
إضافة تعليق جديد