هندوئیسم
در دیوار یک معبد هندی، هندوها معتقد بودند آبی که از دیوار معبد می چکد چارانامریت یا (اکسیر حیات) که از خدای "کریشنا" و باعث شفای بیماری است و به آن تبرّک می جستند.
بسیاری از مردم تصور میکنند یوگا فقط یک ورزش بوده و صرفاً تکنیکهایی است که افراد برای کسب سلامتی جسمی و رسیدن به آرامش ظاهری انجام میدهند.
ذن بودیسم یکی از معنویتهای کاذب و انحرافی است که در آن برای رسیدن به آرامش و معنویت به پیروان توصیه میشود ذهن خود را از همه چیز خالی کرد.
برخی افراد تصور میکنند بتپرستی فقط در زمانهای قبل همانند دوران قبل از اسلام و یا صدر اسلام وجود داشته و دیگر از بین رفته است. در حالی که در زمان حاضر بیش از یک میلیارد نفر در کشورهایی همچون هند مشغول بتپرستی هستند.
عقلگریزی و دعوت به تبعیت محض از رهبران و آموزههای عرفانوارهها از جمله شاخصه اصلی و مشترکی است که در معنویتهای کاذب و نوظهور وجود دارد.
مدعیان دروغین با ترفندهای مختلف به دنبال القای داشتن معجزه و قدرت انجام کارهای خارقالعاده، به پیروانشان هستند، در حالی که با کمی توجه و دقت به راحتی میتوان به فریب آنان پیبرده و فریبشان را نخوریم.
هزاران هندو هر روز در معبد چیلکور بالاجی هند، به امید موفقیت در گرفتن ویزای آمریکا، طواف میکنند.
دین هندو یکی از ادیان کهن مردمان آریایی است. به نظر میرسد که بتوان گفت هندوییسم، نزدیکترین مکتب به دین کهن مردمان آیایی است. به گونهای که بسیاری از از آداب و رسوم و حتی ادبیات کهن آریایی را حفظ کرده است.
یکی از پیشکسوتان یوگا در تجربهای از یوگا گفت یک روز در خیابان ولیعصر یوگا کار کردم و دیدم بالا رفتهام و مردم همه از زیر پای من عبور میکنند؛ یا میگفت که درختان به ما میگفتند ما شما را دوست داریم، به ما احترام بگذارید و مهربان باشید.
یوگا یک مکتب عملی پرستش بتهای هندی است که با پوشش ورزش در حال فعالیت است. یوگا در ایران به عنوان یک ورزش همگانی در حال توسعه میباشد. مجوز برگزاری یوگا در کشور از طرف فدراسیون ورزشهای همگانی وزارت ورزش صادر شده است.
مربیان یوگا در ایران باید توجه کنند که خط قرمز و مرزی برای دوری از یوگای باستانی داشته باشند. توجه به تفکیک و دوری از یوگای باستانی، کمک میکند تا مروجان مکتب یوگای باستانی نتوانند به راحتی از میان اعضای باشگاههای یوگای ایران عضوگیری کنند.