از اقتصاد ویران هخامنشی تا اقتصاد بیمار کنونی

  • 6 آذر, 1398 - 09:21

گرانی بنزین، تصمیمی است که مطمئناً قشر فقیر و متوسط جامعه را تحت فشار شدیدی قرار خواهد داد و از این حیث، نگران کننده است و البته همه کسانی که در راستای تحمیق مردم و روی کار آمدن مسئولین بی‌کفایت نقش داشته اند، شریک جرم هستند. اما نگران‌کننده‌تر از وضعیت اقتصادی: جهل و نادانی برخی است. و خیانت لاشخورها که با سوء استفاده از جهل دیگران، فرصت را غنیمت شمرده و با جعل و دروغ، حرف از آبادانی ایران در زمان هخامنشی می‌زنند. (خیال‌پردازی درباره گذشته‌ی طلایی)
حقیقت آن است که اقتصاد هخامنشی، یک اقتصاد ویران بود. البته اشراف، درباریان و نجبا، ثروت بسیاری داشتند ولی عموم مردم به سختی شکم خود را سیر می‌کردند. طبق کتیبه‌ها و الواح به جا مانده، دستمزد روزانه بسیاری از مردم، تنها به اندازه یک قرص نان یعنی حدود 400 گرم امروزی بود (بنگرید).
اساساً در دوران هخامنشی، مردم بندگان پادشاه محسوب می‌شدند. شاه مالک جان و مال مردم بود. حتی داریوش اول برای کسب درآمد بیشتر، آب را بر مردم می‌بست و تا وقتی مردم مالیات سنگین را به حکومت تحویل نمی‌دادند، آب بر آنان باز نمی‌شد (بنگرید) و (بنگرید)
برگردیم به خودمان: وقتی عده‌ای با شعار کنسرت و رقص و... از ما رأی می‌گیرند، یعنی هنوز در جهل و نادانی دست و پا می‌زنیم. طبیعی است که اشرار بر ما مسلط شوند.

عکس: 
از اقتصاد ویران هخامنشی تا اقتصاد بیمار کنونی

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.