اسلام ناب
شهادت یکی از آرزوهای بزرگان تشیع همچون امیرالمؤمنین علیهالسلام بوده که شیعیان هم با تأسی از آنها، مشتاقانه برای رسیدن به شهادت در میدانهای جهاد تلاش کرده و سید حسن نصرالله نیز سالها برای رسیدن به این آرمان مقدس با اسرائیل غاصب به مبارزه پرداخت.
در تربیت اسلامی، خداوند دین خود را به عنوان نعمت بر مسلمانان معرفی کرده است و در این راستا، رحمتی مانند پیامبر صلیاللهعلیهوآله را برای مسلمانان فرستاد؛ خداوند به مسلمانان تذکر داد که دین خدا قائم به شخص نیست؛ جبهه حق همواره پیروز است و زندگی انسان ادامه دارد و به این دنیا محدود نمیشود؛ این درسی برای محور مقاومت است که حزبالله و آرمان ظلمستیزی آنان، قائم به شخص نیست و خداوند وعده داده است که با استقامت مجاهدین جبهه حق، پیروزی از آنِ آنها است؛ بنابراین آنان با شهادت رهبرشان، دست از آرمان او برنمیدارند.
ویژگیهای شخصیتی شهید سید حسن نصرالله شامل رهبری قوی، کاریزما بودن، تدبیر، پایداری، انسجام خانوادگی و دینی و ارتباط نزدیک با تودهها، همگی نقشی کلیدی در موفقیتها و پایداری حزبالله لبنان داشت. این ترکیب از ویژگیها، او را به یکی از چهرههای مهم و تأثیرگذار در تاریخ معاصر خاورمیانه تبدیل کرده است.
خداوند متعال در قرآن کریم، بر وحدت و همدلی میان مسلمانان تأکید دارد و وحدت میان مؤمنین را از نعمتهای الهی برشمرده است؛ همچنین کسانی را که سعی بر ایجاد اختلاف و تفرقه میان مؤمنین دارند و برای از بین بردن این نعمت الهی اقدام میکنند، مورد نکوهش قرار داده است.
مؤسسه تحقیقاتی PEW با نام کامل Pew Research Center طی گزارشی به بررسی میزان درآمد شهروندان ایالات متحده به تفکیک دین و مذاهب پرداخت. در این فهرست، یهودیان، ثروتمندترین گروه دینی - اجتماعی در ایالات متحده آمریکا هستند.
در بین دنیا و آخرت، عالم دیگری وجود دارد که به آن برزخ میگویند؛ در برخی آیات قرآن از جمله آیه ۱۰۰ سوره مؤمنون، به صراحت به آن اشاره شده و در آیات بسیاری انتقال از این عالم به عالم دیگری قبل از قیامت مطرح شده است و اگر حیات در آن عالم پذیرفته نشود، خطابات قرآنی به انبیاء پیشین مانند سلام بر آنان و امر قرآن به مؤمنان به صلوات بر پیامبر صلیاللهعلیهوآله و ... بیثمر خواهد بود.
به یقین امام حسین (ع) که تمام هستى خویش را یکجا با خداوند معامله کرد و با تمام اهل بیت و فرزندانش در قربانگاه عشق قدم نهاد و مخلصانه از همه چیزش در راه خدا گذشت، از عظیمترین شعائر الهى است و برپایى مجالس عزا براى آن حضرت، تعظیم یکى از بزرگترین شعائر الهى محسوب مىشود.
عاشورا نقطه اوج تاریخ اسلام به شمار می رود، در آن هنگام که چهره زشت کفر با اعمال پست افرادی مانند معاویه و یزید و بیعت خواهی ناحق آنان نمایان گشت، امام حسین (ع) با رفتار و قیام خویش که دعوت به نماز و امر به معروف و نهی از منکر در رأس آن قرار داشت، به مبارزه با فساد و بی عدالتی و ظلم اقتصادی پرداخت.
رهبر انقلاب درباره رقابتهای انتخاباتی فرمودند: «بین نامزدها، اخلاق حاکم باشد»؛ یکی از نمونههای بیاخلاقی انتخاباتی، این است که یک جریان، دوقطبی ایجاد کرده و برای هر طرف دوقطبی، اصطلاحی بسازد؛ اصطلاحی که برای خود به کار میبرد، با مفهوم مثبت بوده و نامزد رقیب را با اصطلاحی با بار منفی بخواند؛ این نمونه اصطلاحسازی، بیاخلاقی است؛ مثلاً به کسی که معتقد به استقامت است، اهل دعوا با دنیا لقب دهد و اعتقاد به سازشکاری خود را اهل تعامل بودن بنامد.
در میان نامزدهای انتخابات، کسانی که به دنبال قدرت هستند از مسیر انقلاب منحرف شدهاند. این افراد گاه قصدشان را ابراز کرده و گاهی در دل مخفی کرده و سخنان به ظاهر موجهی مطرح میکنند، ولی در رفتارشان این حس قدرتطلبی مشخص است. افرادی که چنین بودند، با هوشیاری امام راحل و برخی دستاندرکاران رسوا شدند. افراد قدرتطلب، با سخنانشان دشمنان را به طمع میاندازند و هدف از انتخابات که وسیلهای است برای بالا بردن توان کشور، از بین میبرند.
رهبر انقلاب درباره رقابتهای انتخاباتی فرمودند: «بین نامزدها، اخلاق حاکم باشد»؛ یکی از نمونههای بیاخلاقی انتخاباتی، این بود که به نامزدی که معتقد به «استفاده از ظرفیتهای داخلی» بود و بر آن تأکید داشت، اتهام «حصارکشی دور کشور و قطع ارتباط با دنیا» زده شد؛ اتفاقاً دولتی که با شعار ارتباط با دنیا به میدان آمد، در عمل نتوانست مانند دولتی که به حصارکشی دور کشور متهم شده بود، در راستای خنثیسازی تحریمهای ظالمانه، گام بردارد.
رهبر انقلاب درباره رقابتهای انتخاباتی فرمودند: «بین نامزدها، اخلاق حاکم باشد»؛ یکی از نمونههای بیاخلاقی انتخاباتی، این است که نامزد رقیب را با همان اصطلاحی که دشمنان در مورد او میگویند، خطاب کنند و در تبلیغات از آن ادبیات استفاده شود؛ مثلاً به رقیب تندرو گفته شود و این اصطلاح را در مقابل میانهرو بدانند؛ در حالی که میانهرو در مقابل منحرف است و کسی که در راه مستقیم است، میانهرو بوده و در این مسیر اگر کسی تند برود، مطلوب است.
عدهای از مسئولین سابق، در زمان حیات شهید رئیسی به دولت ایشان اتهام ناکارآمدی میزدند؛ ازجمله این افراد رئیس دولت یازدهم و دوازدهم است که در کارنامه خود، تورم 60 درصدی و افزایش 12 برابری مسکن و 7 برابری خودرو داشته و حدود 550 هزار میلیارد تومان برای دولت بعد از خود بدهی گذاشت.
عدهای از مسئولین سابق، در زمان حیات شهید رئیسی به دولت ایشان اتهام ناکارآمدی میزدند؛ اما پس از شهادت ایشان، ورق برگشت و تا مدتی، همه از خوبیهای این شهید و همراهانش میگفتند، تا جایی که رهبر انقلاب به این نکته اشاره کرده و فرمودند: «دلم سوخت؛ دلم برای رئیسی سوخت؛ اینها در زمان حیات او، حاضر نبودند یک کلمه از این حرفها را بگویند؛ در زمان حیات او، این برجستگیها را میدیدند، امّا کتمان میکردند، بلکه عکس آن را میگفتند».